Morsø Kunstforening åbner dørene lørdag den 26.11. for årets juleudstilling.
I år har udstillingen et regionalt tilsnit, idet otte kunstnere, der repræsenterer Thy, Hanherred, Himmerland og Mors, viser foto, maleri, grafik, skulptur og keramik.
Vi glæder os til at præsentere værker af Arne Møller, Bent Skytte-Rasmussen, Bodil Østergaard, Frode Ballegaard, Jørgen Lang Petersen, Laila Stenderup, Pia Skogberg og Thomas Wolsing.
Vel mødt til ferniseringen den 26.11. kl. 11.00, hvor de fleste kunstnere vil være til stede.
Arne Møller
Selvlært maler. Født 1947 i København
Debuterede 1980 på Kunstnernes Efterårsudstilling
Derefter:
- Kunstnernes Efterårsudstilling: 1981-85-87
- Svendborg Amts Kunstforening: 1981
- Kunstnernes Påskeudstilling: 1983-84
- Kunstnernes Sommerudstilling: 1981-82-83-85
Derefter div. Gallerier og kunstforeninger (praleliste)
Medlem af Billedkunstnernes Forbund
Siden 2009 medlem af
Kunstnersammenslutningen Nybro
Arne Møller Pindosvej 22 2300 Kbh.S, Tlf. 32 51 98 92
Sommer: Agerøvej 46 7960 Karby. Tlf. 97 76 11 65
Email: arnem22@gmail.com, www.arnemøller.bkf.dk
Bent Skytte-Rasmussen
Jeg udstiller 10 collager, inspireret herfra, her ude vest på tæt ved havet.
Lidt hav sand/ sten og gamle østersskaller er efter vask og tørring limet på papir i en spontan rytme og danner udgangspunkt i det natur inspirerede udtryk. En glæde over naturen.
Min Kaja, (vores datter) og Randi, har efter jeg har været i gang,”forurenet” det alt for pæne æstetiske billede og derefter har jeg arbejdet billederne færdig.
Bodil Østergaard
Billedkunstner Bodil Østergaard bor på Mors sammen med Jørn Bork (Galleri Bork). Har altid arbejdet med billedkunst både som udøvende og som underviser www.bodilart.dk “Mine værker er koncentreret om emnerne: Klokkestrenge, Lyseduge og Blomster. Disse kvindelige sysler støtter op om værdier, vi næsten har glemt. I en efterladte kuffert fra mine formødre har jeg fundet ingredienserne til klokkestrengene. Malerierne koncentrere sig om lyseduge, mønstre og blomster. Jeg ønsker at knytte forbindelse til de glemte værdier igennem arbejdet med og udstillingen af disse værker”
Frode Ballegaard
Fra 1946 til i dag er der gået 70 år. Det er min objektive alder. Min subjektive alder er alt det, der ligger der imellem.
I mere end et halvt århundrede af det åremål har jeg beskæftiget mig aktivt med billedkunst, og har følgelig haft god tid, men heldigvis også rig lejlighed, til at eksperimentere med rigtig mange forskellige billedkunstneriske og håndværksrelaterede discipliner. Fotografi har været en integreret del af eksperimenterne i det meste af forløbet, og er det jeg hovedsageligt beskæftiger mig med for tiden.
På et tidspunkt tog jeg en læreruddannelse, med billedkunst som speciale, og med videreuddannelse i bibliotek og medier. I to perioder var jeg tilknyttet et aktivt kursuscenter for billedkunst og dramatik.
Både gennem mit erhverv og privat har jeg således kunnet beskæftige mig med min passion for billedkunst, og har på den måde i tilgift haft en for mig helt afgørende frihed til at eksperimentere og lege. Jeg laver ”billeder” fordi jeg ikke kan lade være, og fordi jeg ikke kan lade være med at lege formleg. Leg er ikke uforpligtende. Leg er synonym med eksperimenter, og leg er for alvor.
Som en ekstra bonus kan man, gennem formleg, bearbejde og finde udtryk for noget af alt det krimskrams man har i hjertet/ hjernen.
Hans Tyrrestrup har måske fat i noget essentielt, når han siger: ”Måske kunstneren rager krimskrams ud af hjertet på sig selv. Det indre krimskrams kan være det uforløste, som katalyserer kunsten”. (”ORD TIL BILLEDER” -2015 )
Jørgen Lang Petersen
Jørgen Lang Petersen (1940-2013). Billedhugger, født i Odense 1940
Praktiserende læge i Øster Hvidbjerg fra 1972 til 2001
Udstillinger fra 1980.
Arbejdede i forskellige materialer, træ, jern, bronze, marmor og granit, med meget forskellige motiver fra konkrete former til naturalistiske figurer, dyr, især insekter og fugle. Han lavede også grafik, collager og billeder i zink, hvor patineringen i gamle tagrender dannede landskabs- og himmelbilleder, ligesom rejser til Island og Færøerne og ikke mindst naturen på Mors var en kilde til inspiration.
Laila Stenderup
Keramiker Laila Stenderup
Vejrholm 9, Øster Uttrup, DK-9220 Aalborg Ø
tlf.: 50980234 / 98152535
e-mail: contact@lailastenderup.dk
www.lailastenderup.dk
- Medlem af BKF (Billedkunstnernes Forbund)
- Medlem af DKKH & D (Danske kunsthåndværkere og Designere)
- Medlem af DKR (Det kunstneriske Råd)
Uddannelse:
- 1989 – 94 : Det Jyske Kunstakademi, Aarhus
- 1993 – 94 : Prague Academy of Applied Arts
”At skabe mit eget formsprog – det er dér, mit kunstneriske fokus ligger. Det handler om at nå frem til et afklaret udtryk i det enkelte værk. Og når det så er opnået, bestræber jeg mig på at skabe en ny betydning i det næste, jeg laver.”
Pia Skogberg
Læs mere om Pia Skogeberg (CV og diverse omtaler)