Roelof de Roo i Danmark

En retrospektiv udstilling med den hollandsk-danske maler Roelof de Roo.

Den hollandsk-danske maler Roelof de Roo har stillet sine værker til rådighed for denne store retrospektive udstilling. Roelof de Roo har ofte udstillet i Danmark, men det er første gang hans oeuvre præsenteres i sin helhed. Det er en særlig glæde, at det foregår på Mors med udsigt til Salling, og dermed på den egn, som Roelof de Roo har været knyttet til gennem så mange år.
De mange udlånere af Roelof de Roos billeder har med stor imødekommenhed affundet sig med at undvære deres værker i længere tid.

Roelof de Roo beskriver selv udstillingen således:
Malerierne, som er udstillet her på Holmen, kan vel betragtes som en lille kunstnerbiografi, fordi de omfatter min motivverden. Man ser jernbanemalerier, storbybilleder, stemmingslandskaber og opstillinger. Salling, Mors, København, Berlin og Amsterdam er de foretrukne steder, hvor jeg har oplevet utallige solnedgange, nedlagte jernbanestrækninger, forfaldne gårde, S-togstationer i aftenbelysning og menneskeforladte storbygader.
Udgangspunktet og fremgangsmåden i den kreative proces har altid været at skabe en syntese mellem den æstetiske virkelighed, det umiddelbart synlige og den imaginære, mere personlige erindringsverden. Når jeg taler om æstetisk virkelighed, mener jeg ikke nødvendigvis noget smukt, da man meget godt kan bruge sin fantasi til at genkende skønhed i det usædvanlige og det ufuldkomne.

Udstillingen er åben til og med søndag 3. december. Åben tirsdag til søndag. Alle dage kl. 12 – 17.

Pressemeddelelse Roelof de Roo

Billeder fra ferniseringen 14. oktober 2o17