Fruelund og Kjærgaard

Fra 8/9 til 11/11 er Holmen fyldt med spændende keramik og fotografi:
Inge-Marie Fruelund udstiller keramik
Jens Kristian Kjærgaard udstiller fotografi

Se billeder fra åbningen lørdag 8. september.

Inge-Marie Fruelund inspireres af naturens levende væsner, især insekter giver liv til hendes keramiske værker i form, farve og mønstre. Men også fugle og dyr udtrykkes som håndtag eller dekoration på skåle eller som selvstændige små skulpturer.


Se mere på kunstnerens hjemmeside.

Inge-Marie Fruelund er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi 1969-1974. Hun er bosiddende nær Vesløs i Han Herred.

Udvalgte udstillinger:
Aabenraa Museum, Odder Museum, Friis og Moltke Aarhus, Scan Center Tel Aviv, Kunstnernes Påskeudstilling, Charlottenborg, Illums Bolighus, Røhsska Gøteborg, Gold Gallery and Shop Edinburgh.

 


Jens Kristian Kjærgaard beskriver sit forhold til naturen og fotografiet således:
Det var først og fremmest på fødeøen Mors, interessen for naturen blev grundlagt helt tilbage i 10-12 års alderen. En passion, der har fulgt mig lige siden, og hvor kikkerten altid har været inden for rækkevidde.
Notater og optællinger var og er stadig en del af min passion. Uden den nøjagtige viden er det svært at forholde sig til områdernes variation og forskelligheder. Et område, som ikke ser ud af noget, kan være et rent unikum, når man kigger efter.


Efterhånden voksede interessen for at kunne videregive min viden i billedsprog, og kikkerten fik selskab af kamera og objektiver. Ofte rummer et billede mere end det fortællende ord. Samtidig gav det nogle gode personlige udfordringer at skabe det perfekte billede eller i hvert fald det næsten perfekte. Det bedste
billede mangler jo stadig, og det gør det altid.


Forkærligheden for Thy og landsdelens enestående natur har altid givet mange oplevelser med kikkert og kamera. Jeg oprettede eget forlag i forbindelse med udgivelse af bogen Nationalpark Thy – natur isærklasse, som blev lanceret i november 2011. Dette og et efterfølgende oplag, i alt 6000 bøger, er solgt.
Alt i alt en meget positiv oplevelse, og efter udgivelsen blev der et tomrum, som blev udfyldt af fire års spændende udforskning og fotografering af naturen i Vadehavet. Resultatet blev bogen Nationalpark Vadehavet – natur i verdensklasse. Seneste udgivelse er bogen Efter Isen, en bog om Flyndersø,
Stubbergård Sø og hele landskabet mellem Skive Fjord og Venø Bugt – et tværfaglig samarbejde, hvor kunst, digte og foto samt fagtekster binder områdets herligheder sammen i en ny fortolkning.
Jeg går både efter det dokumentariske og det kunstneriske foto, som jeg synes går hånd i hånd, men aldrig det manipulerede foto. I virkeligheden er jeg mest opstemt over de billeder, der indeholder et kunstnerisk indtryk. Johannes Larsen kunne gengive fugleflokkene med pensel, Krøyer kunne gengive landskaberne, så man synes at være der selv. Jeg er taknemmelig og beæret over at få tilbudt at udstille i Morsø Kunstforenings fornemme lokaler på Holmen og håber at kunne leve op til forventningerne, selv om det ikke kommer på højde med Larsen og Krøyer. God fornøjelse.


Jens Kristian Kjærgaard har udstillet på Kirsten Kjær Museum, Naturstyrelsen Haraldsgade, ved
Nationalpark Thy indvielsen, Morsø Kunstforening af 1961, Doverodde Købmandsgård, Galleri 2132,
fotofestivals mf.