Simon Ward

F. 1967 i Kidderminster, England. Simon er født ind i en kreativ familie – med en far. Clifford T. Ward, der var singer-song writer i England i 70’erne. Simon mødte sin kone Hanne i London og har siden 1993 boet i Danmark, nu med 4 børn på den sydlige del af Mors. I 2008 købte familien den gamle skole i Sillerslev, hvor kunstneren Carl Bjerring også havde atelier. Simon blev kunstuddannet på Goldsmith´s College of art, London 1988. Her havde han atelier i det berømte og berygtede kunstnermiljø Hackney. En tid som Simon selv beskriver som både meget eksperimenterende og også inspirerende med en omgangskreds af mange forskelligartede kunstnere. Især blev Simon her optaget af den skotske skulptør Jim Jack, som har beskæftiget sig med de meget naturalistiske objekter udformet i træ. Selv har Simon i mange år kredset omkring det geometriske i hans billeder samt naturen og især temaet, vand. Simons malerier og collager er ekspressionistiske, med sanselige detaljer samt små figurative overraskelser for øjet i form af cirkler, linjer og andre figurer, der synes at flyde rundt i et væld af sanselige farver. De sidste år er malerierne blevet mere figurative.

Simon Ward. We plough the fields and scatter.

Udstillingens malerier tager udgangspunkt i ø livet på Mors. Traktormalerierne, med titlen The Never Ending Happening 1-3, beskriver den uendelige cyklus, bl.a. landmanden, også fra Mors, og folk tæt på naturen har og mærker. Men beskriver også bare menneskets livsbetingelser, hvor alt går i ring. The Never Ending Happening, sangtitel af singer-song writer Bill Fay, refererer også til selve min proces i og med det kunstneriske arbejde, en proces, som aldrig færdiggøres.
Et andet ø – budskab tager udgangspunkt i bøjlen som symbol for både pausen og depressionen, samt venten efter nye muligheder. Her er der også en cyklus, hvor hver periode kan læses på flere måder. Et skridt videre kunne være maleriet Isolation, for mennesket som for øen, skal man være forsigtig med ikke at gå i stå og køre i ring.

Simon Ward. The Never Ending Happening nummer 1

Postcards from Mors er indtryk der kommer til udtryk. Mors er skøn! (Mors er mystisk, unik, lag på lag, spacelike.)