Eyðun av Reyni

Født 1951 í Tórshavn. Uddannet på Kunstakademiet i København fra 1972 -78.

Det centrale tema i malerierne er bygden ved havet under det store fjeld, havet og skyerne. Malerierne er komponeret med stærke farver og store penselstrøg i et formsprog, der abstraherer fra motivet.

Gennem 1990´erne har malerierne gradvist løsrevet sig fra det figurative islæt og opnået en grad af abstraktion, hvor farvernes rytmik er det bærende element. Det er det karakteristiske lys på Færøerne, der træder frem og inspirerer for at blive omsat til en helt særegen billedverden. En billedverden, der indeholder mange facetter af grønne, brune og blå nuancer.

Inspirationen hentes fra det lille ø-samfunds vældige og ubarmhjertige fjeldvægge, som opbygger en mur af tyst isolation om alt liv på stedet, kun brudt af Atlanterhavets til tider voldsomme brølen. Motiverne bliver et kig ned i dale og slugter. De gløder af frugtbarhed, der virker som en udfordring til øernes karrige og spartanske vegetation, og de udspringer vel ret beset mere af fantasi og syner, end af den konkrete virkelighed.

Eyðun av Reyni.

Eyðun av Reynis billeder er en vandring gennem vekselvis Færøernes forår, vinternætter og stormvejr, som får liv igennem hans palet. Det blæser i hans farver.

Kunstneren har udstillet overalt i Norden på gallerier, museer og i USA på TAG Galleri i New York

Citat Erik Jacobsen, Galleri Uggerby

Læs mere på http://www.galleriuggerby.dk