H.C. Andersen udstillinger

Morsø Kunstforening (MK61) viser fra 2. september en udstilling med børnebogsillustrationer. Denne udstilling er en vandreudstilling fra Dansk Forfatterforenings illustratorgruppe. Udstillingen er første del af et tværgående børnekulturelt tiltag med deltagelse af Billedskolen på Mors (som har lokaler på Holmen), M.C. Holms Skole, Lødderup Friskole og Morsø Folkebibliotek. 

H.C. Andersen og hans eventyr danner den indholdsmæssige ramme, da de 89 illustrationer på udstillingen i september alle er skabt med inspiration fra H.C. Andersens eventyr og kan ses ii Den store H.C. Andersen Eventyrbog udgivet 2022. Udstillingen med de professionelle illustratorer afløses af en lokal udstilling på Holmen skabt af elever fra Billedskolen på Mors og elever fra deltagende skoler. Målgruppen er børn i alderen 7-12 år. Der bliver op til “overtagelsen” i kunstforeningens lokaler på Holmen 7/10 arbejdet med tegning og rumlige udtryk i form af tableauer, installationer mv.. Lokalerne forvandles til et kreativt sted, hvor gæsterne (gratis adgang i perioden) kan se børnenes arbejde med H.C. Andersen temaet og høre oplæsning mv. Morsø Folkebibliotek bidrager med egen udstilling og foredrag, artist talk mv. i samme periode. På den måde sættes der fokus på børnekulturen på Mors. Denne del af udstillingen kan opleves til og med efterårsferien.

I forbindelse med de to udstillinger på Holmen har vi inviteret én af illustratorerne, Zarah Juul, som lørdag 16/9 kl. 10 fortæller om arbejdet med Den store H.C. Andersen Eventyrbogs illustrationer og efterfølgende laver en lukket workshop for tilmeldte børn fra de deltagende skoler. Oplæg og workshop skal via mødet med en professionel illustrator og børnebogsforfatter inspirere børn på Mors til at arbejde aktivt med to- og tredimensionelle illustrationer.

Zarah Juul. Klokkedybet. Illustration fra bogen. 2022.

Lørdag 2. september, kl. 11-12, åbnes plakatudstillingen med 89 illustrationer fra Den store H.C. Andersen Eventyrbog. Morsø Kunstforening er vært ved åbningen 2. september og alle er velkomne til at kigge forbi og få en snak om udstillingen. Herefter er udstillingen åben i de normale åbningstider til og med søndag 1. oktober.

Lørdag 7. oktober kl. 11 åbnes der igen for publikum på Holmen. Her bliver der adgang til en magisk verden inspireret af H.C. Andersen og skabt af børn fra Mors i 7-12 års alderen. Morsø Kunstforening af 1961 og Billedskolen på Mors er vært ved åbningen.

I de to udstillingsperioder vil man kunne følge med i børnenes arbejde via både kunstforeningens og billedskolens Facebook-sider: