Årsskifteudstilling

Året går på hæld, julen står for døren og det gør Morsø Kunstforenings årsskifteudstilling også. Traditionen tro markerer kunstforeningen årsskiftet med en ”bredere” udstilling, bestående af kunstneriske perler for enhver aldersgruppe og smag. Denne udstilling er en indbydende blanding af alt godt fra hele 6 forskellige kunstnere, og dermed appellerer netop denne udstilling også til et større publikum med et mangfoldigt og bredt spekter af værker i såvel materialer som motiver.

Unge talenter

I år har kunstforeningen valgt at inkludere to helt unge og talentfulde kunstnere. Og derved give mulighed for at også yngre gæster, som måske sjældent går på kunstmuseum kan genkende sig selv, inspireres og få en vedkommende oplevelse.

Et lokalt ung kunsttalent Mie Søgaard Hansen deltager i udstillingen. `Det er lidt fantastisk for mig allerede at få lov til at vise mine ting lokalt i Morsø Kunstforening. I øjeblikket er jeg meget optaget af portrætter, så jeg maler og skulpturerer mange ansigter, som udtrykker intensitet eller mystik ud over det sædvanlige’, siger Mie.

Mette Søgaard Hansen

´Det kunne være godt, hvis man på Mors havde den samme vægt på billedkunst som man har på drama og musik, siger Mie, der studerer i Viborg på Visuel HF (et 3-årigt kombi-uddannelsesforløb med Animationsskolen og Viborg Gymnasium). Indsatsen for talentudvikling af unge billedkunstnere her på øen kunne klart udvikles og forbedres´.

At se, eje og give noget unikt

Udstillingen er en udstilling for alle med interesse for kunst. I modsætning til masseproducerede kunst- og dekorationsprodukter åbner årsskifteudstillingen for ikke blot at se og opleve, men også at købe unikke kunstværker og kreationer til overkommelig pris. Her er mulighed for at indkøbe kunst skabt i kun én udgave. Mulighed for at give en gave, som kun findes i et eneste eksemplar.

Monika Poulsen

´Med denne udstilling åbner vi op for at nye med interesse for kunst får mulighed for at se og købe tilgængelig kunst, som en julegave ud over det sædvanlige. Det er en oplagt mulighed for at indkøbe god kunst til rimelige penge som en kærkommen julegave´.

´Ud over malerier er der grafik, ætsninger og koldnålsraderinger og frie broderier med nål og tråd i genbrugsmaterieler i store formater i mættede flader med en tyk sanselig tekstur, lag på lag med lys og skygge afsluttet med et stærkt udtryk´ – siger Jørgen Bork, der har tilrettelagt udstillingen.

Annette Fausø

´Endelig er der arbejder med granit, jern, bronze, træ og glas og der er flere kunstnere med keramiske værker på udstillingen, hvor der er flere smukt udførte vaser med variationer i kuglen som udgangspunkt´.

´Alt i alt er det en seværdig udstilling med stor variation og forskellighed i materiale og udtryk´- slutter Jørn Bork, der håber, at mange vil benytte sig af muligheden for en kunstnerisk oplevelse ved et besøg.

Mariane Majgaard

Fernisering lørdag 4. december kl 11.
Udstillingen løber fra den 4. december til den 30. januar. (se åbningstider på mk61.dk)

Udstillende kunstnere er:
Monika Heide Poulsen, Sarah Becker, Mie Søgaard Hansen, Ditte Marie Lassen, Annette Fausø, Mariane Majgaard.

Ditte Marie Lassen
Sarah Becker