Galschiøt, Morales og Reyes

Billedhuggeren Jens Galschiøt udstiller sammen med malerne Rey Gaspetr Morales Vasquez og Alberto Aragón Reyes.
Udstillingen åbner lørdag 12. maj kl. 11 på Holmen og kan ses til og med søndag 24. juni.
Åbningstider: Tirsdag – søndag kl. 12-17.

Billedkunstner Jens Galschiøt (født 1954) har gennem årene skabt mange samfundskritiske skulpturer og installationer.
Opstillet i det offentlige rum rundt om i verden virker de som nålestik og tavse påmindelser om en verden, der er ude af balance, og hvor udnyttelse af verdens ressourcer, ulighed og migration konstant er en del af billedet.
Jens Galschiøt kan betegnes som en af senmodernitetens største internationale danske kunstnere.

Rey Morales er født i Oaxaca, Mexico, i 1981. Rey blev tidligt faderløs og måtte, fra han var ganske lille, afhjælpe familiens økonomi ved at arbejde på gaden, bl.a. ved at sælge tyggegummi, vaske bilruder i gadekryds, synge og spille i busser samt slæbe tunge varer på markedet. Han blev en af de gadedrenge, Mexicos byer er fulde af.
Rey har været på kunstskole i Danmark og i Mexico og har deltaget i udstillinger og projekter i både Mexico, Danmark, Norge, Sverige og Grønland. Han har i flere forskellige perioder været tilknyttet den danske billed-hugger Jens Galschiøts værksted, hvor han har lært noget håndværk samt haft inspirerende omgivelser til at male og udstille. Rey har mange gange arbejdet som maleinstruktør i workshops med børn og unge såvel i Danmark som i Grønland og Mexico.

Rey deltog i Kulturmødet 2015, hvor han malede et kæmpemaleri i løbet af de to dage, arrangementet varede. Temaet var den gang “Ytringsfrihed” eller rettere manglen på samme i Mexico. Det er et af de lande i verden, hvor flest journalister myrdes. Rey vendte tilbage under Kulturmødet i 2016, hvor han malede et fællesmaleri sammen med andre unge under temaet “Byg broer – ikke mure”, og igen – for tredie år i træk i 2017.
www.aidoh.dk/Rey
facebook.com/rey.morales

Den mexikanske maler Alberto Aragón Reyes er trods sine kun 35 år allerede en del af de inter-nationale kunstmiljøer. Han har solgt malerier til samlere og kunstkendere i hele verden. Bag sig har han en hel del udstillinger i Mexico, Spanien, Tjekkiet, og Danmark og står over for at udstille i New York. Alberto Aragón Reyes maler i en stilart, der er inspireret af bl.a. Goya og Trampedach og den norske maler Odd Nerdrum. Men først og fremmest er han SIG SELV.