Annette Brix

Annette Brix udstiller grafik og keramik. Naturen tages under behandling i farverige og dog afdæmpede farver. Værkerne er stort set alle unika.

Fernisering 01.10 kl. 11 – 13

Annette Brix, Magnolietræ i skumringen. Farvelinoleumssnit 30 x 44cm

Annette Brix er uddannet på Det Jyske Kunstakademi 1978-82 og 1984-85. I det mellemliggende år modtog hun undervisning i Zagreb. Hun var meget inspireret af, at strukturen på akademiet på daværende tidspunkt var meget åben og man færdedes frit imellem de forskellige faggrupper: keramik, skulptur, grafik, maleri og vævning. Man udvekslede faglige erfaringer og fik på den måde indblik i, hvordan forskellige materialer kan bruges til at formidle en kunstnerisk oplevelse.

Det blev baggrunden for, at AB altid har arbejdet med forskellige materialers muligheder. Det er således gennem årene blevet til kunst i glas, oliemaleri, keramik og grafik. I de senere år er det især grafikken og keramikken, der er de foretrukne udtryksformer, men det er ikke nødvendigvis for altid.

Naturen er omdrejningspunktet for alle værker. Under corona hvor alt var lukket ned, har AB virkelig haft glæde ved at stå ude og male. Oliemaleriet sneg sig igen lige så langsomt ind i arbejdet.

Om sin arbejdsform siger Annette Brix:
’Jeg starter næsten altid med at arbejde direkte foran motivet. Jeg nedfælder en frisk førstehåndsoplevelse direkte på linoleumspladen, zinkpladen, ler-pladen, lærredet og viderebearbejder motivet hjemme på mit værksted.

Medens man i oliemaleriet hele tiden er i kontakt med, hvad der foregår på lærredet, rummer både arbejdet med at trykke farvegrafikken og brændingen af de keramiske kakler et element af uforudsigelighed. At brænde keramiske billeder i en raku-tønde er nervepirrende. Det kan føre til overraskende smukke resultater, men flere brændinger kan også mislykkes, fordi temperaturen i ovnen af uransagelige grunde svinger.

Selvom man selv er mere med i hele processen, når man arbejder med farvegrafikken, er der også en grad af uforudsigelighed her. Jeg fremstiller ikke seriegrafik, men arbejder med unika dvs. ikke to tryk er ens. Jeg arbejder ofte med 3-5 plader og har dermed også 3-5 trykgange, som skal igennem pressen. Derved blandes de forskellige farvelag, og nye kombinationer opstår.

Man kan sige, at der både i grafikken og keramikken er en tredje partner i arbejdsforløbet nemlig henholdsvis trykkeprocessen og brændingsprocessen. Man ledes hele tiden ind på nye spor og på et tidspunkt ved man ikke, hvor man selv begynder, og billedet hører op og omvendt. Man er nødt til at følge de indre pejlemærker og håbe på, at de ytrer sig i det færdige værk, som det der udgør billedets underliggende struktur, og får det til at leve’.

Annette Brix har udført større udsmykningsarbejder til offentlige institutioner, såvel glasmosaikker og keramiske relieffer

AB har over årene udstillet mange steder rundt i Danmark, både i gallerier og museer, og det er da også blevet til en soloudstilling i Morsø Kunstforening i 2016

Åbningstider 13 – 17 alle dage bortset fra mandage. Udstillingen fortsætter til 20.11.22.


Morsø Kunstforening, Holmen 7C, 7900 Nykøbing Mors.
Mail: info@mk61.dk – hjemmeside: Mk61.dk – Facebook: morsoekunstforening