Annette Olesen og Dick Nyhuus

Kunstforeningens tredje udstilling i 2022 er en smeltedigel af koloristisk malerkunst og rustikke skulpturer. To anerkendte kunstnere, der ofte har arbejdet sammen, fylder det store lokale i Holmen 7C i Nykøbing.

Annette Olesen, der bor i Aarhus, viser store og små malerier, mens Dick Nyhuus, der bor i Ebeltoft, præsenterer skulpturer i træ og mange andre materialer.

Annette Olesen. Uden titel. Maleri.

Begge kunstnere er uddannede ved Det jyske Kunstakademi og har talrige udstillinger bag sig i såvel museer og kunsthaller samt i gallerier. Også undervisning af kommende kunstnere har
været en betydelig indsats.

Man kan sige, at Dick Nyhuus’s arbejde med skulptur ’har en karakter af at gå kantet omkring cirklen med kernen som udgangspunkt, hvor han forholder sig til det abstrakte og det figurative i relation til mennesket’. –  Sådan har kunstnere selv udtrykt det, og det kan ses i værkerne på udstillingen, der består af skulpturer med det afsæt.

Dick Nyhuus. Uden titel. Blandform.

Dick Nyhuus er en kunstner, der ikke alene dyrker den klassiske tradition, men som bevæger sig frit mellem forskellige genrer. Tegning, maleri, collage, objekter i aluminium, træ eller gips.