Karin Birgitte Lund

Separatudstilling med grafikeren Karin Birgitte Lund på Holmen fra lørdag 14. august til søndag 10. oktober.

Karin Birgitte Lund er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi på Grafisk Skole hos professor Palle Nielsen og på Malerskolen hos professor Søren Hjorth Nielsen.

Kunstneren foran et af de grafiske værker på udstillingen.

Udvalgte separatudstillinger: Ny Carlsberg Glyptotek, Gudhjem Museum, Fåborg Museum, Politikens Hus, Traneudstillingen, Brænderigården i Viborg, Sophienholm, Nordatlantens Brygge. Tildelt Eckersberg Medaillen og Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse.

Designet og tegnet Danmarks nye seddelserie, bl.a. 50 kr. sedlen med Sallingsundbroen som motiv.

Illustreret de nyoversatte “Islændingesagaerne” – 40 tegninger til 40 sagaer. 

www.karinbirgittelund.dk

Karin Birgitte Lund fortæller:

“Motivsøger” kaldte revisoren min cykel i forbindelse med skattefradrag. Men ordet er anvendeligt som overordnet begreb. Fra et tidligt tidspunkt i mit liv har øjnene været på jagt – og ikke mindst på de mange rejser, jeg har foretaget. Rejser sætter ekstra skub i motivsøgeren, og det sete oplagres. Men jeg har ofte måttet undre mig over, hvorfor mit blik ser så sære ting på min vej. Et eksempel: Jeg var i Athen. På vej ned fra Akropolis gennem små smøger, lave bebyggelser klinet op ad klippen, falder mine øjne på en dåse, hvori der er plantet en blomst. Dåsen har kun de blå/grå nuancer tilbage, de andre farver har solen taget. Motivet på dåsen er hunde af forskellige typer – og en enkelt kat. De sidder der i grå/blå farver på dåsen, der er ridset, krakeleret, med rustrøde mærker som en smuk kontrast til de blå douce farver. Grotesk at komme fra Akropolis’ storhed, stille af betagelse, og så møde denne lille usle hundefoderdåse og være så optaget af dén. Det kom der to meget store tegninger ud af.